Har du också fått nog av telefonförsäljning?

Samtal från...

035-8727361

Kanske: telefonförsäljare

Neka

Nu stoppar vi ovälkomna samtal

Vi vet alla vilken typ av samtal det är. Ett nummer vi inte känner igen, följt av en röst som lovar något som sällan kan hållas. Telefonförsäljning är bara ett tecken på en rutten affärsmodell - en bra tjänst eller produkt behöver inte säljas genom påträngande samtal. Efter att ha fått så många vittnesmål från kunder om irriterande telefonförsäljare tar vi nu nästa steg - och lanserar kampanjen #SlutaRinga för att göra telefonförsäljning olagligt i Sverige.

#SlutaRinga

73% av svenskarna vill förbjuda telefonförsäljning

9/10

Tycker inte att det fungerar att spärra sitt nummer mot telefonförsäljning.

45%

Av svenskarna har känt sig lurade av telefonförsäljare.

Energibranschen bland de värsta

Klagomålen kring oseriösa säljmetoder strömmar in, och vår bransch - energibranschen - sticker enligt Energimarknadsbyrån ut i antalet klagomål. Verkligheten är att aktörer i vår bransch utnyttjar att det finns personer i samhället som har svårare att stå emot påstridiga försäljare - unga, äldre och de som kanske inte behärskar det svenska språket tillräckligt för att förstå att de blir lurade. Och för alla andra är det ett enormt irritationsmoment som urholkar förtroendet för vår bransch.

Det finns inget som är bra med telefonförsäljning. Inget. Det är bara ett verktyg i en rutten affärsmodell, som den svenska energisektorn utnyttjar grovt.

Dela din berättelse med oss

Tyvärr har många människor haft flera, långa och tråkiga upplevelser av telefonförsäljare. Dela din berättelse på vår Facebook-sida med hashtaggen #SlutaRinga.

Vanliga frågor och svar

Vad handlar kampanjen om?

#SlutaRinga handlar om att belysa problematiken med telefonförsäljning och målet är att förbjuda det, en gång för alla. En undersökning som Norstat gjort för vår räkningar visar att nio av tio svenskar tycker att telefonförsäljning drabbar människor som är utsatta och tre av fyra tycker att telefonförsäljning borde vara olagligt - vi kan inte hålla med mer.

Vem står bakom detta?

#SlutaRinga är ett initiativ av Tibber. Vi har mottagit åtskilliga klagomål från våra kunder gällande bristfälliga beteenden och metoder av telefonförsäljare i elbranschen. Vi vill nu hjälpa till att förbjuda dessa beteenden och metoder så inga fler behöver drabbas.

Varför gör ni det här?

Enligt en ny undersökning har nära hälften (45 procent) av svenskarna känt sig lurade av telefonförsäljare och lika många (49 procent) känner någon som blivit lurad. Energibranschens förtroende är lågt bland konsumenter, och vi anser att telefonförsäljning har en stor del i detta. El är något som vi alla är beroende av - och det får inte utnyttjas. Ingen ska bli lurad att köpa tjänster som varken är förmånliga eller lätta att ta sig ur.

Ni säljer väl era tjänster också? Varför är telefonförsäljning så mycket värre än det ni gör?

Som alla andra företag behöver vi såklart sälja för att överleva - men vi kommer aldrig göra det på bekostnad av våra kunder. Nära var tredje svensk har någon gång köpt produkter eller tjänster av en telefonförsäljare på grund av att de känt sig pressade. Det tycker vi är fel.